کلمبیا؛ مرگبارترین کشور جهان برای مدافعان حقوق بشر

به گزارش گاردین و به نقل از گروه «فرانت لاین دفندرز»، قتل مدافعان حقوق بشر در سراسر جهان در سال ۲۰۲۲ افزایش یافته است

مدافعان حقوق بشر کلمبیایی در راهپیمایی روز کارگر در اول مه ۲۰۱۹ در بوگوتا -- Raul ARBOLEDA / AFP 

بر اساس آخرین گزارش گروه بین‌المللی حقوق بشری «فرانت لاین دفندرز»، کلمبیا مرگبارترین کشور جهان برای مدافعان حقوق بشر در سال گذشته میلادی بود.

این کشور با ۱۸۶ قتل، معادل ۴۶ درصد، حدود نیمی از مدافعان حقوق بشر را که طبق گزارش‌های ثبت‌شده بین‌المللی در طول ۲۰۲۲ در جهان کشته‌ شده‌اند، به خود اختصاص داده است. کلمبیا در سال ۲۰۲۱ نیز با ثبت کشته شدن ۱۳۸ مدافع حقوق بشر در این کشور، در صدر جدول «فرانت لاین دفندرز» قرار گرفته بود.

به گزارش گاردین و به نقل از «فرانت لاین دفندرز»، قتل مدافعان حقوق بشر در سراسر جهان در ۲۰۲۲ افزایش یافته است و در مجموع ۴۰۱ مورد قتل در ۲۶ کشور مختلف، در مقایسه با ۳۵۸ قتل در ۳۸ کشور در سال ۲۰۲۱، ثبت شده است.

کلمبیا سال گذشته بیش از سه برابر تعداد قتل‌های حقوق‌ بشری را در قیاس با اوکراین داشته است که دومین کشوری است که در سال ۲۰۲۲ با ۵۰ مورد قتل ثبت‌شده، بیشترین شمار قتل مدافعان حقوق بشر در آن رخ داده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

اولیو مور، مدیر موقت «فرانت لاین دفندرز»، می‌گوید با اینکه آمریکای لاتین مرگبارترین منطقه در جهان برای مدافعان حقوق بشر باقی مانده است، همچنان شاهد چشم‌انداز خطرناک‌تری برای مدافعان حقوق بشر در جریان تهاجم تمام‌عیار روسیه به اوکراین بودیم.

بیش از ۸۰ درصد قتل‌‌های ثبت‌شده مدافعان حقوق بشر در سال ۲۰۲۲ به پنج کشور کلمبیا (۱۸۶ قتل)، اوکراین (۵۰ قتل)، مکزیک (۴۵ قتل)، برزیل (۲۶ قتل) و هندوراس (۱۷ قتل) اختصاص داشته است.

مدافعانی که در زمینه حفاظت از زمین، محیط زیست و حقوق مردمان بومی فعالیت می‌کنند، بیش از همه هدف قرار گرفته‌اند. این گروه حقوق بشری می‌گوید ۱۹۴ مورد از قتل‌ها، قتل مدافعانی بوده‌ است که روی این موضوعات کار می‌کردند که معادل ۴۸ درصد از کل قتل‌های جهانی مدافعان حقوق بشر است.

قربانیان ۲۲ درصد از کل قتل‌های جهانی در تمام بخش‌های حقوق بشری در سال گذشته نیز مدافعان حقوق مردمان بومی بوده‌اند. به گفته اولیو مور، این مدافعان تصمیم گرفتند سخن بگویند و بی‌عدالتی را به چالش بکشند، و هزینه این اقدام را با جان خود پرداختند.

مدافعان حقوق مردمان بومی و محیط زیست نیز سال گذشته به طرز بی‌تناسبی در کلمبیا هدف قرار گرفتند. این کشور بیشترین تعداد حملات مرگبار علیه این مدافعان را با کشته شدن ۸۸ مدافع حقوق بومیان و محیط زیست ثبت کرده است که معادل ۴۷ درصد کل تعداد قتل‌های حقوق بشری ۲۰۲۲ است.

کنگره کلمبیا سال گذشته توافقنامه منطقه‌ای «اسکازو» را تصویب کرد که معاهده‌ای بین‌المللی با هدف حفاظت از محیط زیست و تامین حفاظت بیشتر برای کنشگران این عرصه است.

با این حال، این کشور همچنان با خشونت مداوم علیه مدافعان محیط زیست و حقوق بشر مواجه است.  به گفته سازمان غیردولتی محلی «ایندیپاز»، در سال جاری تاکنون ۳۶ مدافع حقوق بشر و محیط زیست در کلمبیا کشته شده‌اند.

بیشتر از جهان